Gürsu Soğuk Hava Odası
Gürsu Soğuk Hava Odası ısıya duyarlı ürünlerin üretiminden tüketimine kadar kendi özelliklerini, niteliklerini koruyabilmesi için oluşturulan soğuk hava halkasının en önemli parçalarından birini oluşturmaktadır. Gürsu Soğuk Hava Odası gıdaların uzun yıllar bozulmadan saklana bilmesi için soğuk depolara, soğuk hava odalarına ihtiyaç vardır. Normal sıcaklık gereklerinde bozulan yiyeceklerin düşük ısılarda depolanıp saklanmasını sağlayan ısı yalıtımı çok iyi yapılmış odalardır. Gürsu Soğuk Hava Odası gıda güvenliği ve sağlıklı gıdaya ulaşım günümüz modern insanının temel sorunlarından biri haline gelmiş durumda.
Gürsu Soğuk Hava Odası ; hipermarket, grosmarket, süpermarketlerde kullanılan soğuk ve buzhane depoları, sanayi tipi soğutma, restoran, yurt, otel ve konaklama tesisleri, et ve et ürünleri işleme ve muhafaza tesisleri, süt, süt mamulleri işleme ve soğuk muhafaza tesisleri, meyve ve sebze ve her türlü gıda maddeleri işleme tesisleri, saklama ve donmuş muhafaza tesisleri, deniz mahsulleri soğuk muhafaza ve işleme tesisleri, dondurma ve dondurulmuş gıda maddeleri işleme, soğuk ve donmuş muhafaza tesisleri, pastaneler, unlu mamul üretim tesis ve işletmeleri, çikolata, yağ vs. maddelerin üretim tesis ve işletmeleri, hastaneler ve laboratuvarlar, tıbbi, ilaç malzeme depolama ve muhafaza tesislerinde kullanılmaktadır.
Soğuk hava odası panellerimiz kilitli sistem olarak üretilir. Hiçbir birleştirme aparatı kullanılmaz, böylece bakterilerin, mantarların, küflerin oluşabileceği hiçbir boşluğa izin verilmediğinden temiz ve sağlıklı bir ortam sağlar. Soğuk hava depolarının tabanları, panelleri, soğutma üniteleri ve diğer tüm parçaları son teknoloji sistemlerini kullanılan fabrikamızda üretilmekte ve profesyonel ekibimizce yerinde yapım sağlanmaktadır.
Gürsu Soğuk Hava Odası imalat hataları arasında en çok görünen hata ise izolasyon malzemesinin kalitesiz olması ve kaliteli bir işçilik ile üretilmiş olmasıdır. Böyle bir soğuk hava odası soğuk havayı içeride tutamayacağından dolayı motor arızaları ve elektrik faturasındaki çok daha fazla ücret kaçınılmaz olur.
Gürsu Soğuk Hava Odası işletme kapasitesine göre farklı büyüklüklerde üretilirler. Her gıdanın kendine has depolama sıcaklığı ve nem oranı vardır. Gıdalar, üretiminden hemen sonrasında başlayan süreçten tüketim zamanına kadar bir sürü ve farklı değişikliğe uğramaktadır. Mesela; nitelikleri, özellikleri, kaliteleri, olgunlaşmaları vs. Bu değişiklikler gıdanın tazeliğinden besin değerlerine kadar giden bir süreçtir. Ve hatta gıda ürünlerinin bozulmasına kadar gider. Bu nedenle soğuk tanımı gıda için son derece önemlidir. Saklanacak olan ürünün hem tazeliğini koruması hem de kilo kaybının önlenmesi oldukça önemli bir konu.
Cevapla
Want to join the discussion?Feel free to contribute!