Termal Soğuk Oda
Termal Soğuk Oda denildiği zaman akla ilk gelen gıda maddelerinin normal şartlarda saklanması ve sürelerinden daha uzun zamanlar boyunca ilk gün ki tazeliklerini korumasıdır. Her gıdanın sıcaklık seviyesi farklıdır buna dikkat edilmesi gerekir havanın atmosferik uyumu burada dikkat edilmesi gereken hususlardan biridir.
Termal Soğuk Oda sında amaç içerideki sıcaklığı mümkün olduğu kadar stabil seviyede tutmak değişmeyen bir biçimde korumak dışarıdaki neme dikkat edilmesi gerekir. Sıcaklık artışına dikkat edilmezse kısa sürelide olsa mikro organizmaların gelişimine zemin hazırlar. Bu sebeple içeriye alınan ürünlerin gıdaların mikropsuz sterilize olması lazım bu konu önemli olmalıdır. Bu sadece anlık olay değildir ürünün haşatında başlar temiz olması son ana kadar temiz ve hijyenik olması gerekir. Tabi ki de üründen ürüne değişim gösterilebilir. Termal Soğuk Odalarında kimyasal enzim tepkimelerini yavaşlatıp, mikroorganizma gelişimini minimum seviyede hatta olmamasını sağlarlar. Bu sebeple Termal Soğuk Odaları mikroorganizmaları hem geciktirir. Ve sınırlı sayıda bozulmalara neden olur. Bu nedenle ürünlerin başlangıçta mikroorganizma enfeksiyonundan korunması önem kazanmaktadır. Soğuk hava deposunda sıcaklık ve bağıl nemdeki denge durumu önemli bir husustur. Termal Soğuk Odalarından her zaman ama her zaman son kalite malzemeler kullanılır burada önemli konulardan biride izolasyon ve yalıtımdır. Soğuk depoculukta yalıtım malzemesinin cinsi ve ekonomik kalınlık değeri son derece önemlidir. Termal Soğuk Odaları Pratik montaj ve de montaj özelliği, yerden ve zamandan tasarruf sağlaması, %30-40 oranında enerji tasarrufu, kolay ve pratik temizlenme özelliği, hijyenik, temiz ve dayanıklı yüzey malzemesi kullanımı, yeniden kullanılabilir ve taşınabilir olması en güzel özelliklerden biridir kolayca kontrol edilebilir olması, panel izolasyonunu vazgeçilmez hale getirmiştir. Gelelim diğer önemli konulardan birine soğuk odalarda ürünler yerleştirilirken havanın içeride rahat bir şekilde dolaşımına engel olmayacak istifleme yapılmalıdır. Bu sonuçta içerideki soğuk havanın çok rahat bir şekilde gıdaların ve ürünlerin daha net olmasına yardımcı olur. Burada sıcaklık seviyesi çok önemlidir.
Sonuç olarak işletme sektörlerinde olmazsa olmaz dediğimiz sistemlerden biridir. Gıdaların etlerin balıkların ve bunlara benzer gıdaların ömürlerinin daha uzun olması minimum seviyede bozulma oranlarının olması için Termal Soğuk Odaları sizler için hizmetinize hazırdır.
Cevapla
Want to join the discussion?Feel free to contribute!